Surevalle

Lapsesi on kuollut. Tiedät paremmin kuin kukaan, miten köyhiä sanat nyt ovat. Haluamme silti sanoa, että olemme mukana surussasi ja toivomme sinulle voimia.

Yhdistyksemme auttaa lapsen kuoleman kokeneita solmimaan yhteyksiä toisiin saman kokeneisiin. Keskustelu vertaisten kanssa usein helpottaa omaa oloa ja luo toivoa, että menetyksen kanssa voi oppia elämään.

Tarjoamme vertaistukea tukihenkilöiden, vertaistukiryhmien sekä erilaisten vertaistukitapahtumien muodossa. Vertaistukea voi saada myös verkon välityksellä. Toimintaan osallistuminen ei edellytä sinulta yhdistyksen jäsenyyttä.

Vertaistukea voimme tarjota erityisesti vanhemmille ja perheille, joiden lapsi on kuollut raskauden myöhäisessä vaiheessa, vauvana, lapsena, nuorena tai nuorena aikuisena.

Tilaa meiltä maksutonta tukikirjallisuutta.

Vertaistuen muodot

Kun näitä asioita käy läpi yhdessä vertaistensa kanssa, on helpompi ymmärtää ja hyväksyä omat tunteensa. Tietää että toiset ymmärtävät.

Tukihenkilöt

Tukihenkilöt antavat henkilökohtaista keskustelutukea. He ovat Käpy ry:n kouluttamia oman lapsen menetyksen kokeneita vapaaehtoisia.  Tukihenkilöt välitetään Käpy ry:n toimiston kautta.

Vertaistukiryhmät

Vertaistukiryhmät kokoontuvat eri puolilla Suomea. Ryhmiin ovat tervetulleita lapsensa menettäneet vanhemmat. Ryhmiä ohjaavat koulutuksen käyneet, oman lapsen kuoleman kokeneet vertaiset. Ryhmään voi tulla mukaan milloin vain eikä ryhmässä käymiseen tarvitse sitoutua.

Vertaistukiviikonloput

Vertaistukiviikonloppuja järjestetään kahdesti vuodessa. Viikonloppuun voi osallistua yksin, kaksin tai perheen alaikäisten lasten kanssa. Viikonloppu mahdollistaa muihin lapsensa menettäneisiin vanhempiin tutustumisen, perheen yhdessäolon ja surevien sisarusten tuen.

Kohdennetut vertaistapaamiset

Kohdennetut vertaistapaamiset mahdollistavat samankaltaisen menetyksen kokeneiden kohtaamisen.  Tapaamisia on järjestetty mm. sairauteen lapsensa menettäneille, kohtukuoleman kokeneille ja isomman lapsen menettäneille. Myös lapsille, nuorille ja isovanhemmille on tarjottu omia vertaistapaamisia.

 

Pyydä tukipuhelua tekstiviestitse (myös Whatsapp) numerosta 045 325 9595. Vastaamme viestiisi kahden arkipäivän kuluessa, jos mahdollista. Tukipuhelimeen voi soittaa keskiviikkoisin klo 12-14.

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla tuki@kapy.fi tai pyytämällä yhteydenottoa