KÄPY – Barndödsfamiljerna rf

KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry är en stödverksamhetsorganisation, som hjälper alla familjer som mist ett barn. KÄPY erbjuder stöd i form av en stödtelefon, stödpersoner, familjeveckoslut och stödgrupper som träffas på olika orter i Finland. KÄPY har även en aktiv  grupp på Facebook.

Stödpersonsverksamhet

Vi strävar till att ordna en stödperson för alla som vill ha en sådan. Stödpersonen har personlig erfarenhet av att ha förlorat ett barn och har gått en  stödpersonsutbildning. Ta kontakt till stödtelefonen (på finska) 045 325 9595 , dejourerar onsdagar 9:00-11:00 och 12:00-14:00) eller per e-post till tuki@kapy.fi om du vill få kontakt med en stödperson. De flesta pratar tyvärr inte svenska.

Stödgrupper

Käpys stödgrupper samlas på flera olika orter i regel en gång per månad. Ledarna i stödgrupperna är personer som själva har förlorat barn, och som har gått en ledarutbildning för stödgrupper. Information om var grupperna traffas med mera finns på: Information om var grupperna träffas.

Familjeveckoslut

Familjeveckoslut är till för hela familjen. Föräldrarna har möjlighet till diskussion i smågrupper, för barn i skolåldern ordnas egna stödgrupper och för barn under skolåldern ordnas barnpassning. Dessutom ordnas det gemensamt program för hela familjen under veckoslutet.

Stödmaterial

När ett barn dör.       Stöd till barn som mist en närstående.

På svenska finns texten “När ett barn dör. Information och stöd till barnets närstående”. Det finns också en stödbok som innehåller information om sorg och texten “Stöd till barn som mist en närstående”.

Stödmaterialet är gratis för familjer som förlorat ett barn och för deras närstående: Beställ stödmaterial

Stödtelefon

Stödtelefon +35845 325 9595 (på finska) dejourerar onsdagar 9 – 11 och 12 – 14.

Webbsidor

 

Kontakta oss

KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry

Åkerlundinkatu 3 B, 4. krs.
33100 Tampere

Telefon: +35845 652 4395
E-post: tuki@kapy.fi