Verkkovertaistuki

Voit saada vertaistukea myös kotoa käsin. Erilaiset verkon keskusteluryhmät ja vertaistukichatit ovat monelle tärkeitä tapoja vaihtaa ajatuksia samanlaisia asioita kokeneiden kanssa.

Verkkovertaistukiryhmät

Järjestämme säännöllisesti kokoontuvia, suljettuja verkkovertaistukiryhmiä samankaltaisessa tilanteissa oleville. Keskusteluiden teemat määritellään osallistujien toiveiden mukaisesti. Ohjaajina toimivat Käpy ry:n koulutetut vertaisvanhemmat. Syksyn 2022 ryhmien alkamisajankohdat ja tiedot löydät tapahtumakalenterista sekä kootusti täältä. 

Vertaistuelliset verkkoillat

Järjestämme yksittäisiä vertaistuellisia keskusteluiltoja erilaisilla teemoilla samankaltaisissa tilanteissa oleville. Verkkoiltojen ajankohdat ja teemat löydät tapahtumakalenterista sekä omilta tapahtumasivuiltaan.

Vertaistukichatit Tukinetissä

Järjestämme kuukausittain vertaistukichatteja Tukinetissä eri teemoilla samankaltaisessa tilanteessa oleville. Vertaistukichateissa on mukana koulutettuja vertaisohjaajia. Voit osallistua chattiin nimimerkillä ilman rekisteröitymistä tai ilmoittautumista. Chatit toimivat Tukinetissä. Kukin chatti aukeaa vasta sen aloitusajankohtana, eli pääset liittymään chattiin vasta ilmoitettuna kellonaikana. Katso tapahtumakalenteristamme, milloin on seuraava vertaistukichat. 

Vertaisvirtaa -mobiilisovellus

Vertaisvirtaa on mobiilisovellus, jonka avulla on mahdollista löytää vertaistukea suruun. Sovellus sopii hyvin myös nuorille.

Vertaisvirtaa -mobiilisovellus on toimintatavaltaan yksinkertainen. Se tallentaa käyttäjän taustatiedot ja yhteystiedot ja tarjoaa käyttäjälle sopivia samankaltaisen menetyksen kokeneita vertaisehdokkaita silloin kun käyttäjä itse haluaa ja tarvitsee.

Sovelluksen käyttäjä valitsee itse itselleen sopivan keskustelukanavan esim. WhatsApp, puhelin tai sähköposti, jonka kautta olla yhteydessä vertaiseen.

Palvelun tarjoavat KÄPY ry, Suomen nuoret lesket, Surunauha ja Ev. lut. kirkko.

Sovellus ladattavissa maksutta App Storesta ja Play Kaupasta.

Suljettuja keskusteluryhmiä Facebookissa:

Facebookin suljetussa keskusteluryhmässä on ollut helppo purkaa suruaan.

Käpy ry:n ylläpitämät ryhmät

Muut Facebookin suljetut ryhmät lapsen kuoleman kokeneille

Lapsen kuolemaa käsitteleviä sivustoja

Lapsikuolemaperheiden läheisille

Muistosivuja ja blogeja

Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla tuki@kapy.fi tai pyytämällä yhteydenottoa.