Verkkovertaistuki

Voit saada vertaistukea myös kotoa käsin. Erilaiset verkon keskusteluryhmät ja vertaistukichatit ovat monelle tärkeitä tapoja vaihtaa ajatuksia samanlaisia asioita kokeneiden kanssa.

Kohdennetut vertaistukichatit

Vertaistukichateissa on mukana koulutettuja vertaisohjaajia. Voit osallistua chattiin nimimerkillä ilman rekisteröitymistä. Chatit toimivat Tukinetissä. Kukin chatti aukeaa vasta sen aloitusajankohtana, eli pääset liittymään chattiin vasta ilmoitettuna kellonaikana.

18.8. klo 18 – 20 ryhmächat. Vauvansa syntymän jälkeen menettäneiden vanhempien vertaistukichat.
Vertaistukea vanhemmille, joiden lapsi on kuollut heti syntymän jälkeen.

Vertaistukichat on suunnattu heille, jotka ovat menettäneet vauvansa alle vuoden iässä, heti syntymän jälkeen tai myöhemmin, kuolinsyyhyn katsomatta. Keskustelua ja ajatusten vaihtoa lapsensa menettäneiden kesken.

Tule mukaan keskustelemaan muiden saman kokeneiden kanssa Tukinetin ryhmächatissa keskiviikkona 18.8. klo 18–20.

Keskustelussa on mukana koulutettuja vertaistukijoita. Voit osallistua keskusteluun nimimerkillä ilman rekisteröitymistä. Tervetuloa! Osallistu chattiin täällä.

23.9. klo 18 – 20 ryhmächat. Kuolleiden lasten muistopäivän chat teemalla Miten muistelen lastani tai lapsenlasta. Kaikille lapsensa menettäneille avoin chat-ilta, myös isovanhemmat tervetulleita linjoille. 

Vertaistukea vanhemmille ja isovanhemmille Kuolleiden lasten muistopäivänä 23.9.2021.  Vertaistukichat on suunnattu lapsensa menettäneille vanhemmille ja lapsenlapsensa menettäneille isovanhemmille, illassa teemana; miten muistelen kuollutta lasta. Keskustelua ja ajatusten vaihtoa surusta ja muistelutavoista. Osallistu chattiin täällä.

 

Tunteet verkkoon -etäryhmä lapsille syksyllä 2021

Hae ryhmään 17.10. mennessä.

Käpy ry järjestää sisaruksensa menettäneille lapsille maksuttoman Tunteet verkkoon -etäryhmän, johon voi osallistua paikkakunnasta riippumatta. Ryhmään voivat hakea mukaan 7–12-vuotiaat lapset. Suositeltavaa on, että menetyksestä on kulunut vähintään kuusi kuukautta, mutta siitä voi olla kulunut myös jo pidemmän aikaa.

Ryhmään otetaan 6-8 osallistujaa. Hakuajan päätyttyä kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä ja varmistetaan, että ryhmä on osallistujalle sopiva. Osallistuminen vaatii toimivan nettiyhteyden, tietokoneen tai älylaitteen, jossa on kamera. Järjestämme vapaaehtoisen testikerran ennen ryhmän alkua, jolloin voit tulla testaamaan yhteyden toimivuuden. Testikerran ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Mitä ryhmässä tehdään?

Ryhmää ohjaavat sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaiset. Tunteet verkkoon -etäryhmämalli lapsille on kehitetty yhteistyössä Käpy ry:n, Nuoret lesket ry:n ja Syöpäjärjestöjen kanssa.

Ryhmässä tehdään yhdessä erilaisia tehtäviä ja pohditaan, miten omaan oloon voi vaikuttaa ja miten omaa oloa voi helpottaa erilaisissa arjen tilanteissa, joissa surukin on läsnä. Ryhmässä on mahdollisuus jakaa omaa kokemusta turvallisesti, niin kuin itsestä hyvältä tuntuu. Tavoitteena on auttaa ryhmäläisiä tunnistamaan ja vahvistamaan selviytymiskeinoja, voimavaroja ja vahvuuksia.

Lisätietoa alkavista ryhmistä voit kysyä ryhmän ohjaajilta:
Mirka Virtanen, mirka.virtanen@outlook.com
Pia Ilves, pia.ilves@gmail.com

Ryhmäkerrat ovat:

maanantai 8.11. klo 17–18
maanantai 15.11. klo 17–18
maanantai 22.11. klo 17–18
maanantai 29.11. klo 17–18
tiistai 7.12. klo 17–18
maanantai 13.12. klo 17–18

TÄYTÄ HAKULOMAKE 17.10. MENNESSÄ:

Lasten tietojen ilmoittaminen Tunteet verkkoon -lastenryhmää varten.

Antamasi tiedot tallennetaan vain Käpy Lapsikuolemaperheet ry: n käytössä olevaan tapahtumarekisteriin (Excel-tiedosto). Tietoja säilytetään tapahtumasta kolmen kuukauden ajan, jonka jälkeen ne poistetaan.
Tietosuojaseloste.

 

Vertaisvirtaa -mobiilisovellus

Vertaisvirtaa on mobiilisovellus, jonka avulla on mahdollista löytää vertaistukea suruun. Sovellus sopii hyvin myös nuorille.

Vertaisvirtaa -mobiilisovellus on toimintatavaltaan yksinkertainen. Se tallentaa käyttäjän taustatiedot ja yhteystiedot ja tarjoaa käyttäjälle sopivia samankaltaisen menetyksen kokeneita vertaisehdokkaita silloin kun käyttäjä itse haluaa ja tarvitsee.

Sovelluksen käyttäjä valitsee itse itselleen sopivan keskustelukanavan esim. WhatsApp, puhelin tai sähköposti, jonka kautta olla yhteydessä vertaiseen.

Palvelun tarjoavat KÄPY ry, Suomen nuoret lesket, Surunauha ja Ev. lut. kirkko.

Sovellus ladattavissa maksutta App Storesta ja Play Kaupasta.

Suljettuja keskusteluryhmiä Facebookissa:

Facebookin suljetussa keskusteluryhmässä on ollut helppo purkaa suruaan.

Käpy ry:n ylläpitämät ryhmät

Muut Facebookin suljetut ryhmät lapsen kuoleman kokeneille

Lapsen kuolemaa käsitteleviä sivustoja

Lapsikuolemaperheiden läheisille

Muistosivuja ja blogeja

Tukipuhelin päivystää keskiviikkoisin klo 9-11 ja 12-14 numerossa 045 325 9595.

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla tuki@kapy.fi tai pyytämällä yhteydenottoa.