Etätuki

Koronavirustilanteen vuoksi KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry tarjoaa etäyhteyksin toteutettavaa vertaistukea. Kesän alussa vertaistukiryhmien tapaamisissa noudatetaan yleisiä ohjeistuksia ja voit katsoa tapaamisajat ja -paikat kunkin paikkakunnan kohdalta.

Kohdennetut vertaistukichatit

Vertaistukichateissa on mukana koulutettuja vertaisohjaajia. Voit osallistua chattiin nimimerkillä. Chatit toimivat Tukinetissä.

 

Verkkovertaistukiryhmät

Verkkovertaistukiryhmät kokoontuvat Zoom-videopuheluiden välityksellä. Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki lapsensa menettäneet asuinpaikasta ja elämäntilanteista riippumatta. Ryhmiä ohjaavat paikallisten vertaistukiryhmien koulutetut ohjaajat.

Jokaiselle kerralle ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautuminen tapahtuu suoraan ryhmänohjaajalle.  Jokaiseen ryhmään mahtuu 10 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittauduthan viimeistään edellisenä iltana.

  • Perjantai 22.5. klo 18. Ilmoittaudu Tampereen ryhmänohjaajalle: tharvia@gmail.com

 

 

Vertaistukihenkilöt ja toimiston tuki

Vertaistukihenkilön kanssa voi pitää yhteyttä puhelimitse, viestein tai vaikka videoyhteyden kautta. Ottamalla yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella voit pyytää toimistolta vertaistukihenkilöä. Pyrimme etsimään sinulle tukihenkilön, joka on kokenut samankaltaisen menetyksen kuin sinä. Toimistolta saat myös keskusteluapua.

 

Vertaisvirtaa -mobiilisovellus

Vertaisvirtaa on mobiilisovellus, jonka avulla on mahdollista löytää vertaistukea suruun. Sovellus sopii hyvin myös nuorille.

Vertaisvirtaa -mobiilisovellus on toimintatavaltaan yksinkertainen. Se tallentaa käyttäjän taustatiedot ja yhteystiedot ja tarjoaa käyttäjälle sopivia samankaltaisen menetyksen kokeneita vertaisehdokkaita silloin kun käyttäjä itse haluaa ja tarvitsee.

Sovelluksen käyttäjä valitsee itse itselleen sopivan keskustelukanavan esim. WhatsApp, puhelin tai sähköposti, jonka kautta olla yhteydessä vertaiseen.

Palvelun tarjoavat KÄPY ry, Suomen nuoret lesket, Surunauha ja Ev. lut. kirkko.

Sovellus ladattavissa maksutta App Storesta ja Play Kaupasta.

 

Suljettuja keskusteluryhmiä Facebookissa:

Facebookin suljetussa keskusteluryhmässä on ollut helppo purkaa suruaan.

KÄPY ry:n ylläpitämät ryhmät

Muut Facebookin suljetut ryhmät lapsen kuoleman kokeneille

Lapsen kuolemaa käsitteleviä sivustoja

Muistosivuja ja blogeja

Tukipuhelin päivystää keskiviikkoisin klo 9-11 ja 12-14 numerossa 045 325 9595.

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla tuki@kapy.fi tai pyytämällä yhteydenottoa.