Verkkovertaistuki

Voit saada vertaistukea myös kotoa käsin. Erilaiset verkon keskusteluryhmät ja vertaistukichatit ovat monelle tärkeitä tapoja vaihtaa ajatuksia samanlaisia asioita kokeneiden kanssa.

Vertaistukea verkossa, tapaaminen syöpään lapsensa menettäneille 24.4.

Zoom alustalla pidettävä verkkovertaistukitapaaminen syöpään lapsensa menettäneille vanhemmille lauantaina 24.4.2021. Päivää ohjaamassa perheterapeutti Anne Huolman sekä pienryhmissä vertaisohjaajat. Voit ilmoittautua yksin tai puolisosi kanssa. Päivään mahtuu mukaan maksimissaan 12 osallistujaa. Ohjelma alkaa klo 14.00 ja päättyy n. 17.15. Päivän aikana lyhyt alustus ja ohjattuja pienryhmäkeskusteluja annetuista teemoista.

Tarvitset päivään osallistumiseksi tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin, jossa on toimiva mikrofoni ja webkamera. Ohjeet ja linkin osallistujat saavat hyvissä ajoin ennen tapaamista. Osallistujien on hyvä sitoutua olemaan mukana koko 3h:n aika ja varata keskustelulle rauhallinen tila, jossa keskustelut eivät kuulu ulkopuolisille.

Voit ilmoittautua 20.4. mennessä tällä lomakkeella.

Tietoja säilytetään kolme kuukautta tapahtumasta, jonka jälkeen ne hävitetään. Lue tietosuojaseloste tästä: Tietosuojaseloste KAPY ry_ tapahtumarekisteri.

Vertaistukea verkossa – ainoan lapsensa menettäneille vanhemmille 8.5.

Verkossa toteutettavaksi siirretty vertaispäivä alkaa lauantaina 8.5. klo 13 ja päättyy  klo 16.30 mennessä. Ohjelmassa ryhmäkeskusteluja teemoista ja sekä vapaamuotoisesti. Tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille ennen tapaamista. Päivän luotsaavat vertaisohjaajat.

Päivä on suunnattu ainoan  lapsensa menettäneille vanhemmille, joilla ei siis ole eläviä lapsia. Ennakkoilmoittautumiset 3.5.2021 mennessä. Päivään voidaan ottaa rajoitettu määrä osallistujia. Päivä toteutetaan, jos on vähintään 5 ilmoittautunutta, maks 12 osallistujaa. Jonopaikalla oleville ilmoitetaan tilanteen mukaan paikan vapautumisesta. 

Ilmoittaudu mukaan 3.5. mennessä täällä.

Tietoja säilytetään kolme kuukautta tapahtumasta, jonka jälkeen ne hävitetään. Lue tietosuojaseloste tästä: Tietosuojaseloste KAPY ry_ tapahtumarekisteri

Vertaistukea verkossa, ilta kohtukuoleman kokeneille 12.5.

Ilmoittautuminen 7.5. mennessä.
Vertaistukea verkossa, ilta kohtukuoleman kokeneille
keskiviikkona 12.5.2021 klo 17.30-20.00. 

Verkkovertaistukitapaaminen pidetään Zoom-alustalla. 
Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin, jossa on toimiva mikrofoni ja webkamera. Ohjeet ja linkin osallistujat saavat hyvissä ajoin ennen iltaa. Osallistujien on hyvä sitoutua olemaan mukana koko 2,5 h:n aika ja varata keskustelulle rauhallinen tila, ilman että ulkopuolisia olisi kuulolla. Voit ilmoittautua yksin tai puolisosi kanssa. Mukaan mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa.

Ilta koostuu teemoihin perustuvasta pienryhmäkeskusteluista. Ohjaamassa vertaisohjaajat ja vertaistukitoiminnan koordinaattori.  Tapaamisen alussa on lyhyt alustus iltaan ja yhteinen esittäytyminen. Illan aikana kaksi eri pienryhmäkeskustelua teemojen mukaan ja yhteinen päätöshetki.

17.30 – 17.50 Aloitus, esittelyt ja teemaan johdatus
17.50 – 18.30 pienryhmä teemalla
18.30 – 18.50 tauko ja alustus
18.50 – 19.40 pienryhmä teemalla
19.40 – 20.00 yhteinen päätös ja palaute

Ilmoittautumiset 7.5. mennessä tällä lomakkeella.

Tekemällä ilmoittautumisen  annat samalla suostumuksesi antamiesi tietojen tallentamiseen KÄPY ry:n tapahtumarekisteriin, josta tietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille. Tietoja säilytetään kolme kuukautta tapahtumasta, jonka jälkeen ne hävitetään. Lue tietosuojaseloste tästä: Tietosuojaseloste (pdf).

 

Kohdennetut vertaistukichatit

Vertaistukichateissa on mukana koulutettuja vertaisohjaajia. Voit osallistua chattiin nimimerkillä ilman rekisteröitymistä. Chatit toimivat Tukinetissä. Kukin chatti aukeaa vasta sen aloitusajankohtana, eli pääset liittymään chattiin vasta ilmoitettuna kellonaikana.

21.4. klo 18-20 ryhmächat. Geneettisen raskaudenkeskeytyksen kokeneiden vanhempien vertaistukichat.  Osallistu chattiin täällä. 

26.5. klo 18-20 ryhmächat. Isän suru – lapsensa menettäneiden isien vertaistukichat. Osallistu chattiin täällä. 

 

Vertaisvirtaa -mobiilisovellus

Vertaisvirtaa on mobiilisovellus, jonka avulla on mahdollista löytää vertaistukea suruun. Sovellus sopii hyvin myös nuorille.

Vertaisvirtaa -mobiilisovellus on toimintatavaltaan yksinkertainen. Se tallentaa käyttäjän taustatiedot ja yhteystiedot ja tarjoaa käyttäjälle sopivia samankaltaisen menetyksen kokeneita vertaisehdokkaita silloin kun käyttäjä itse haluaa ja tarvitsee.

Sovelluksen käyttäjä valitsee itse itselleen sopivan keskustelukanavan esim. WhatsApp, puhelin tai sähköposti, jonka kautta olla yhteydessä vertaiseen.

Palvelun tarjoavat KÄPY ry, Suomen nuoret lesket, Surunauha ja Ev. lut. kirkko.

Sovellus ladattavissa maksutta App Storesta ja Play Kaupasta.

Suljettuja keskusteluryhmiä Facebookissa:

Facebookin suljetussa keskusteluryhmässä on ollut helppo purkaa suruaan.

KÄPY ry:n ylläpitämät ryhmät

Muut Facebookin suljetut ryhmät lapsen kuoleman kokeneille

Lapsen kuolemaa käsitteleviä sivustoja

Lapsikuolemaperheiden läheisille

Muistosivuja ja blogeja

Tukipuhelin päivystää keskiviikkoisin klo 9-11 ja 12-14 numerossa 045 325 9595.

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla tuki@kapy.fi tai pyytämällä yhteydenottoa.