Verkkovertaistuki

Voit saada vertaistukea myös kotoa käsin. Erilaiset verkon keskusteluryhmät ja vertaistukichatit ovat monelle tärkeitä tapoja vaihtaa ajatuksia samanlaisia asioita kokeneiden kanssa.

Verkkovertaistukiryhmät

Järjestämme säännöllisesti kokoontuvia, suljettuja verkkovertaistukiryhmiä samankaltaisessa tilanteissa oleville. Keskusteluiden teemat määritellään osallistujien toiveiden mukaisesti. Ohjaajina toimivat Käpy ry:n koulutetut vertaisvanhemmat. Ryhmien alkamisajankohdat ja tiedot löydät tapahtumakalenterista.

Vertaistuelliset verkkoillat

Järjestämme yksittäisiä vertaistuellisia keskusteluiltoja erilaisilla teemoilla samankaltaisissa tilanteissa oleville. Verkkoiltojen ajankohdat ja teemat löydät tapahtumakalenterista.

 

Vertaisvirtaa-mobiilisovellus

Vertaisvirtaa on mobiilisovellus, jonka avulla on mahdollista löytää vertaistukea suruun. Sovellus sopii hyvin myös nuorille.
Vertaisvirtaa-mobiilisovellus on toimintatavaltaan yksinkertainen. Se tallentaa käyttäjän taustatiedot ja yhteystiedot ja tarjoaa käyttäjälle sopivia samankaltaisen menetyksen kokeneita vertaisehdokkaita silloin kun käyttäjä itse haluaa ja tarvitsee.
Sovelluksen käyttäjä valitsee itse itselleen sopivan keskustelukanavan esim. WhatsApp, puhelin tai sähköposti, jonka kautta olla yhteydessä vertaiseen. Palvelun tarjoavat Käpy ry, Nuoret lesket ry, Surunauha ja Ev. lut. kirkko. Sovellus ladattavissa maksutta App Storesta ja Play Kaupasta.

Suljettuja keskusteluryhmiä Facebookissa:

Facebookin suljetussa keskusteluryhmässä on ollut helppo purkaa suruaan.

Käpy ry:n ylläpitämät ryhmät

Muut Facebookin suljetut ryhmät lapsen kuoleman kokeneille

Lapsen kuolemaa käsitteleviä sivustoja

Lapsikuolemaperheiden läheisille

Muistosivuja ja blogeja

Voit lähettää heinäkuussa tukipyynnön vapaaehtoisillemme sähköpostilla osoitteeseen info@kapy.fi.

Jos tarvitset akuutisti keskustelutukea, voit soittaa valtakunnalliseen MIELI ry:n Kriisipuhelimeen, joka päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa 09 2525 0111.