Verkkovertaistuki

Voit saada vertaistukea myös kotoa käsin. Erilaiset verkon keskusteluryhmät ja vertaistukichatit ovat monelle tärkeitä tapoja vaihtaa ajatuksia samanlaisia asioita kokeneiden kanssa.

Kohdennetut vertaistukichatit

Vertaistukichateissa on mukana koulutettuja vertaisohjaajia. Voit osallistua chattiin nimimerkillä ilman rekisteröitymistä. Chatit toimivat Tukinetissä. Kukin chatti aukeaa vasta sen aloitusajankohtana, eli pääset liittymään chattiin vasta ilmoitettuna kellonaikana.

23.9. klo 18 – 20 ryhmächat. Kuolleiden lasten muistopäivän chat teemalla Miten muistelen lastani tai lapsenlasta. Kaikille lapsensa menettäneille avoin chat-ilta, myös isovanhemmat tervetulleita linjoille. 

Vertaistukea vanhemmille ja isovanhemmille Kuolleiden lasten muistopäivänä 23.9.2021.  Vertaistukichat on suunnattu lapsensa menettäneille vanhemmille ja lapsenlapsensa menettäneille isovanhemmille, illassa teemana; miten muistelen kuollutta lasta. Keskustelua ja ajatusten vaihtoa surusta ja muistelutavoista. Osallistu chattiin täällä.

 

Vertaistukea verkossa, ilta onnettomuudessa lapsensa menettäneille 16.9.

Zoom-alustalla pidettävä verkkotapaaminen onnettomuudessa/tapaturmaisesti lapsensa menettäneille
16.9.2021 klo 18 – 20. Ilmoittautumiset 12.9. mennessä. Ilmoittautuminen ja lisätietoja tällä sähköisellä lomakkeella.

Vertaistukea verkossa, ilta kehitysvammaisen lapsensa menettäneille 1.10.

Zoom-alustalla pidettävä verkkotapaaminen kehitysvammaisen lapsensa menettäneille 1.10.2021, klo 18 – 20.15. Ilmoittautumiset 25.9. mennessä. Ilmoittautuminen ja lisätietoja tällä sähköisellä lomakkeella.

Vertaistukea verkossa, vertaistapaaminen syöpään lapsensa menettäneille 30.10.

Zoom-alustalla pidettävä verkkovertaistukitapaaminen syöpään lapsensa menettäneille vanhemmille lauantaina 30.10.2021. Päivää ohjaamassa perheterapeutti Anne Huolman sekä pienryhmissä vertaisohjaajat. Ilmoittautumiset 23.10. mennessä. Ilmoittautuminen ja lisätiedot tällä sähköisellä lomakkeella.

Tunteet verkkoon -etäryhmä lapsille syksyllä 2021

Käpy ry järjestää sisaruksensa menettäneille lapsille maksuttoman Tunteet verkkoon -etäryhmän, johon voi osallistua paikkakunnasta riippumatta. Ryhmään voivat hakea mukaan 7–12-vuotiaat lapset. Suositeltavaa on, että menetyksestä on kulunut vähintään kuusi kuukautta, mutta siitä voi olla kulunut myös jo pidemmän aikaa.

Ryhmäkerrat ovat:
maanantai 8.11. klo 17–18
maanantai 15.11. klo 17–18
maanantai 22.11. klo 17–18
maanantai 29.11. klo 17–18
tiistai 7.12. klo 17–18
maanantai 13.12. klo 17–18

Hae ryhmään 17.10. mennessä. Ilmoittautuminen ja lisätietoja tällä sähköisellä lomakkeella. 

 

Vertaisvirtaa -mobiilisovellus

Vertaisvirtaa on mobiilisovellus, jonka avulla on mahdollista löytää vertaistukea suruun. Sovellus sopii hyvin myös nuorille.

Vertaisvirtaa -mobiilisovellus on toimintatavaltaan yksinkertainen. Se tallentaa käyttäjän taustatiedot ja yhteystiedot ja tarjoaa käyttäjälle sopivia samankaltaisen menetyksen kokeneita vertaisehdokkaita silloin kun käyttäjä itse haluaa ja tarvitsee.

Sovelluksen käyttäjä valitsee itse itselleen sopivan keskustelukanavan esim. WhatsApp, puhelin tai sähköposti, jonka kautta olla yhteydessä vertaiseen.

Palvelun tarjoavat KÄPY ry, Suomen nuoret lesket, Surunauha ja Ev. lut. kirkko.

Sovellus ladattavissa maksutta App Storesta ja Play Kaupasta.

Suljettuja keskusteluryhmiä Facebookissa:

Facebookin suljetussa keskusteluryhmässä on ollut helppo purkaa suruaan.

Käpy ry:n ylläpitämät ryhmät

Muut Facebookin suljetut ryhmät lapsen kuoleman kokeneille

Lapsen kuolemaa käsitteleviä sivustoja

Lapsikuolemaperheiden läheisille

Muistosivuja ja blogeja

Tukipuhelin päivystää keskiviikkoisin klo 9-11 ja 12-14 numerossa 
045 325 9595. 
Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla tuki@kapy.fi tai pyytämällä yhteydenottoa