Laulu tyttäreni Meijun muistolle

Meijun laulu syntyi tyttäreni Meijun muistolle. Meiju eli vuonna 2020 9 kk ja 7 päivää ja menehtyi vaikeaan synnynnäiseen sydänvikaan. Meiju oli sairaudestaan huolimatta todella iloinen ja valoisa lapsi, Neiti Aurinko. Meiju oli tunnettu vekkulista hymystään, kauniista suurista silmistään ja pitkistä hiuksistaan. Meiju oli hyvin huumorintajuinen pieni tyttö.

 

Meijun laulu

Säv. Sanna Elina, Heli Kaltiokumpu

San. Sanna Elina

Keväällä 2021 syntyi runo ”Tähden päällä”. Runoon syntyi melko pian myös perusmelodia, runo alkoi muuttua lauluksi. Elokuussa 2021 otin yhteyttä Heli Kaltiokumpuun ja sovimme yhteistyöstä laulun säveltämisen, sovittamisen ja äänittämisen tiimoilta. Heli sävelsi lauluun kauniin B-osan. Työstimme laulua yhdessä musiikkikoulu Pop Up:ssa Rovaniemellä. Amanda Sitomaniemi soitti lauluun sello-osuudet. Janne Airaksinen kuvasi valokuvan, miksasi ja masteroi.

Soitan laulussa shantia, joka oli Meijun mieleinen soitin. Shanti oli meillä kotona oven pielessä roikkumassa ja soitimme sitä aina aamuisin. Meiju odotti kovasti meidän aamuista tapaa. Helin ehdotuksesta lisäsimme taustalle syntetisaattorin Dream voicea, se luo mielestämme avaruudellista tunnelmaa, aivan kuin voisimme kuulla rakkaiden edesmenneiden sielujen äänet. Laulun taustalla on kuultavissa myös Meijun oma ääni.

Vuoden 2021 vaeltelin Inarin tuntureissa. Etenkin Kiilopäällä vietin paljon aikaa. Tuntureissa opettelin elämään valtavan suruni kanssa. Syntyi paljon runoja ja muutamia laulujakin. Julkaisen runoista runokirjan: Linnunrata otsallasi.

Kuljin tuntureissa Meijun laulun alkuperäistä versiota laulaen. Sain laulusta todella paljon lohtua. Uskon henkimaailmaan ja koen, että Meiju kuiskaili minulle lohduksi ja voimaksi tämän runon/laulun sanat ja alkuperäisen perusmelodian. Haluan jakaa laulun myös muiden kuultavaksi ja toivon, että laulu tarjoaa lohtua myös muille. Toivon, että Meijun laulu saa siivet ja lentää kaikkialle missä laulua kaivataan.

Laulu julkaistiin Meijun 2-vuotis syntymäpäivänä vuonna 2022.

 

Artikkelin pääkuva: Joshua Woroniecki, Unspalsh

Verkkosivujen toteutus marikoo.fi