Kuolleiden lasten muistopäivä 23.9.

Torstaina 23.9. on kuolleiden lasten muistopäivä. Monilla paikkakunnilla seurakunnat tai muut tahot järjestävät tapahtumia, joissa voi hiljentyä muistojen ääreen. Katso kaikki tiedossa oleva tapahtumat täällä. 

Kuolleiden lasten muistopäivä on saanut alkunsa vuonna 2010 lapsensa menettäneiden vanhempien aloitteesta. Se on tarkoitettu lapsensa menettäneille vanhemmille, mutta myös veljille ja siskoille, jotka surevat sisarustaan. Päivä on myös isovanhemmille, kummilapsen menettäneille, tarha- tai koulukaveria ikävöimään jääneille ja muille tuttaville. Päivä on myös heille, jotka tuntevat surua tragedioiden uhreista Suomessa ja maailmalla. 

Kuolleiden lasten muistopäivänä Käpy ry tahtoo myös tuoda esille lapsensa menettäneiden vanhempien tilannetta yhteiskunnassa. Voit lukea STT-palvelussa 16.9. ilmestyneen tiedotteemme täältä.

Kuolleiden lasten muistopäivä on päivä, jolloin voi tukeutua toisiin, muistella ja sytyttää kynttilän tuomaan lohdutusta ja valoa tulevaan.

Voit jakaa muistosi tai terveisesi muiden kanssa kirjoittamalla ne muistoseinälle. Muistoseinä on näkyvissä www.kapy.fi-verkkosivustolla. Jaa muistosi kaksoisklikkaamalla muistoseinää tai vasemman alareunan +-painikkeesta.