Kutsu yhdistyksen vuosikokoukseen (etäkokous)

 KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry:n sääntömääräinen vuosikokous 2020                   

Aika              Sunnuntai 5.4.2020 klo 13

Paikka           Åkerlundinkatu 3 B, 33100 Tampere, etäosallistumissuositus!

Muistathan ilmoittautua kokoukseen alla olevan linkin kautta. Koronavirustilanteen vuoksi suosittelemme kokoukseen osallistumista etänä. Ilmoittautuneet saavat lisätietoa sähköpostitse 23.3. jälkeen.

Hallitukseen ehdolla olevien esittelyt ovat esityslistan alla.

Kokouksen esityslista

1§        Kokouksen avaaminen

2§        Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, pöytäkirjantarkastajien ja  ääntenlaskijoiden valinta         

3§        Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

4§        Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

5§        Esitetään vuoden 2019 tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastajan lausunto edelliseltä toimikaudelta

6§   Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7§   Vahvistetaan toimintasuunnitelma 2021, talousarvio 2021 sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet vuodelle 2021

8§   Hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valinta kaudelle 2020-2022

9§   Tilintarkastajan ja varatilintarkastajan valinta

10§      Muut asiat

  1. Käsitellään hallituksen esitys strategiaksi 2020-2024 ja päätetään siitä
  2. Käsitellään hallituksen esitys yhdistyksen nimimuutoksesta ja päätetään siitä
  3. Käsitellään hallituksen esitys sääntömuutoksesta ja päätetään siitä
  4. Päätetään toistaiseksi voimassa olevan rahankeräysluvan hakemisesta vuoden 2021 alusta eteenpäin

11§      Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!

Hallituksen puolesta,
Susanna Uittomäki
Toiminnanjohtaja

Ilmoittautumiset ma 23.3. mennessä sähköisesti https://my.surveypal.com/Vuosikokous-2020-ilmoittautuminen
tai puhelimitse 045 3260980.

 

KÄPY ry:n hallitukseen 2020-2022 ehdolla ovat:

 

Ehdolla puheenjohtajaksi:

 

Leena Vilkka

Leena Vilkka

Olen Leena Vilkka, hyvinkääläinen filosofian tohtori ja dosentti, Biofilos-yrittäjä ja järjestöaktiivi, jonka perhettä kohtasi lapsen vakava sairastuminen ja kuolema vuonna 2006. Rakas Tekla-tyttäreni on innoittajani ja motivaattorini vapaaehtoistyössäni KÄPY ry:ssä. Puheenjohtajan tehtävän lisäksi olen toiminut hallituksen jäsenenä, kokemusasiantuntijana, perheviikonlopuissa, tukihenkilönä ja lapsensa menettäneiden vertaisryhmän ohjaajana. Taustalla on pitkäaikainen järjestökokemukseni, olen toiminut aiemmin useamman

valtakunnallisen yhdistyksen puheenjohtajana. Vahvuuksiani on järjestöjohtaminen, kokemus hanketoiminnasta ja vahva sitoutuminen KÄPY ry:n arvoihin, toimintaan ja tavoitteisiin. Yhdistys on hyvässä kunnossa. Jäsenmäärä, toiminta, talous ja työntekijämäärä ovat kasvaneet hallitusti. Ydintehtävä, vertaistuen mahdollistaminen lapsensa menettäneille, näkyy kirkkaasti kaikessa toiminnassa. Vuoden 2020 hallitustyöskentely painottuu yhdistyksen talouteen. Vuosi 2021 on KÄPY ry:n juhlavuosi, joka tuo hallinnoinnin rinnalle myös oman raikkaan tuulahduksensa.​ Toimin mielelläni vielä tämän kauden KÄPY ry:n puheenjohtajana, jos jäsenistö näin päättää.

 

Ehdolla hallitukseen, nykyiset jäsenet:

 

Tuuli LahtiTuuli Lahti

Olen Tuuli Lahti, 36-vuotias kolmen lapsen äiti Turusta. Keskimmäisemme, Usva, syntyi kuolleena elokuussa 2015 ja muutamaa vuotta myöhemmin löysin tieni mukaan KÄPY ry:n toimintaan. Olen ollut KÄPY ry:n hallituksessa nyt yhden kauden ja  toiminut tämän vuoden alusta alkaen myös hallituksen varapuheenjohtajana. Mielelläni antaisin jatkossakin vapaaehtois- ja vaikuttamistyöhön liittyvän monipuolisen kokemukseni yhdistyksen ja sen jäsenten käyttöön. Asioita, joita haluaisin hallituksessa jatkossakin edistää ovat muun muassa jäsenten edunvalontaan liittyvät montet kysymykset sekä palvelujärjestelmän kehittäminen.

 

 

Kirsi HyväriKirsi Hyväri

Olen Kirsi Hyväri, Kävyn jäsen vuodesta 2011 lähtien. Perheeseeni kuuluu mies, kaksi elävää tytärtä (s.2013, s.2016) sekä kuollut poika. Liityin KÄPY ry:hyn vuoden 2011 lopussa, kun menetimme esikoispoikamme Ronin heti syntymän jälkeen. Ronilla oli päässä erittäin harvinainen kasvain, joka ei ollut etukäteen nähtävissä eikä mitään ollut tehtävissä. Haimme heti tukea KÄPYn vertaistukiryhmästä sekä saimme  tukihenkilön. Olen toiminut Kävyssä monissa eri rooleissa mm. vertaistukihenkilönä, vertaisryhmän vetäjänä ja kokemuskouluttajana. Hallituksessa olen ollut mukana jo vuodesta 2016 alkaen.  Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi ja olen työskennellyt vapaaehtoistoiminnan alueellisena koordinaattorina kolme vuotta. Maaliskuussa aloitan OLKA koordinaattorina ja silloin työhöni kuuluu keskeisestä vertaistukitoiminnan kehittäminen. Järjestötyö ja vapaaehtoistoiminta ovat  osa ammatillisuuttani ja minulla on kokemusta luottamustoimista myös muista järjestöistä. Olen mielelläni mukana suunnittelemassa ja kehittämässä KÄPY ry:n toimintaa hallitustyöskentelyn kautta. Olen kokenut hallitustyöskentelyn antoisaksi. näen eritysen tärkeäksi vaikuttamistyön ja vanhempien jaksamisen tukemisen erilaisilla tukimuodoilla.

Toivottavasti siis saan jatkaa tämän erittäin tarpeellisen ja tärkeää työtä tekevän järjestön ykköstiimissä :).

 

Ruut KaukinenRuut Kaukinen

Olen Ruut Kaukinen, 43-vuotias kolmen lapsen äiti Vantaalta. Esikoiseni on 11-vuotias ja keskimmäisemme menetimme kohtukuolemalle lokakuussa 2014. Samassa yhteydessä selvisin täpärästi erittäin harvinaisesta ja äärimmäisen hengenvaarallisesta tilasta, jotka kutsutaan lapsivesiemboliaksi. Varsin pian pääsin KÄPY ry:n toiminnan piiriin tukihenkilön, perheleirien ja vertaistukiryhmän kautta. Olen toiminut KÄPY ry:n vertaistukihenkilönä ja kokemusasiantuntijana. Hallituksessa olen ollut mukana kaksi edellistä kautta.  Työskentelen ammatillisena opettajakouluttajana ja toimin vapaaehtoisena myös rauhanjärjestössä. KÄPY ry:n toimintaan minua motivoi erityisesti lapsikuolemaperheiden kohtaamiseen ja yhdenvertaisuuteen liittyvät asiat sekä järjestön kehittäminen hallitustyöskentelyssä. Minulla on vuosien kokemus ohjausryhmä-ja hallitustyöskentelystä kolmannella sektorilla. Onnistuneen hallitustyöskentelyn edellytyksenä on mielestäni osallistava toimintakulttuuri, jäsenlähtöisyys toiminnan kehittämisessä sekä suunnitelmallinen vaikuttamistoiminta ja kumppanuuksien kehittäminen.

 

Ehdolla hallitukseen, uudet ehdokkaat:

 

Krista NuutinenKrista Nuutinen

Olen kahden lapsen äiti Helsingistä, kiinnostunut surututkimuksesta ja -kirjallisuudesta, valokuvaamisesta, kirjoittamisesta sekä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Vapaa- ja perheaikani käytän 8-v esikoiseni ja puolisoni kanssa pitkälti rentoillen kotona, harrastuksissa tai mökillä luonnonrauhassa sekä lukemalla ja kirjoittamalla suruaiheisia tekstejä, muistellen ja uusia muistoja rakentaen toisesta lapsestamme. Valokuvaan paljon hetkiäni surussa, eli elämääni kuolleen tyttäreni kanssa.

Miksi tulin mukaan KÄPYyn?

Tyttäremme Helka syntyi ja kuoli huhtikuussa 2016. Tämän odottamattoman ja traumaattisen tapahtuman jälkeen sain melko pian KÄPY ry:n kautta tukihenkilön ja siitä lähtien perheemme on ollut KÄPYn ainaisjäsen. Olemme perheenä osallistuneet KÄPYn perheleirille, yhteen kohdennettuun tapaamiseen sekä tuettuun lomaan. Osallistuin kesällä 2019 KÄPYn kirjoitusviikonloppuun. Sekin oli minulle todella antoisa ja merkityksellinen viikonloppu. Siitä jäi elämään myös meidän osallistujien kesken omatoiminen vertaisryhmä, josta olen ollut todella kiitollinen, koska KÄPYn vertaisryhmätapaamisissa Helsingissä en ole kaikkina näinä vuosina valitettavasti pystynyt käymään aikataulusyistä. Surukonferenssissa olen käynyt kaksi kertaa ja menen taas tänäkin vuonna. Siitä onkin muodostunut minun surukuukauteeni huhtikuuhun yksi merkittävä perinne. Olen mennyt sinne rikkinäisin mielin ja sydämin tyttäremme vuosipäivän jälkeen ja aina tullut takaisin kotiin voimaantunein tunnelmin.

Mitä osaamista voisin hyödyntää hallituksessa, mikä minua kiinnostaa hallitustoiminnassa?

Tässä kohtaa elämääni menetyksen jälkeen koen, että haluisin olla jollakin tavalla tukemassa muita surevia heidän omalla polullaan surun kanssa ja tehdä jotain hyvää tyttäremme vuoksi. Hallitustoimintaan osallistumisen koen minulle luontaisempana vaihtoehtona kuin esimerkiksi vertaishenkilöksi tai kokemusasiantuntijaksi ryhtymisen. Toki niitäkin olen miettinyt, toisenlaisen tukemisen aika voi tulla kohdallani myöhemmin. 

Minua kiinnostaa yhteiskunnallinen vaikuttaminen, erityisesti surun normalisoinnin ja ymmärtämisen lisääminen erilaisissa yhteyksissä – palveluissa, sosiaalisissa tilanteissa perheenjäsenten ja ystävien kesken sekä työelämässä. Lisäksi minua kiinnostaa olla mukana lisäämässä tietoa surevista yksilöistä ja perheistä ja heidän moninaisuudesta sekä surun moninaisuudesta ja lapsen kuoleman kokonaisvaltaisesta vaikutuksesta vanhempien, sisarusten ja muiden läheisten elämään.

Tällä hetkellä teen suunnittelu- ja kehittämistyötä tiedehallinnon ja tutkimusrahoituksen parissa, mutta minulla on aiempi pitkä työkokemus yhdenvertaisuuden edistämisen tehtävistä valtionhallinnosta. Sydäntäni lähellä töissäkin on pyrkiä toimimaan yhteisen hyvän ja oikeudenmukaisuuden eteen.

Osaamistani yhdenvertaisuuden edistämisestä voisin hyödyntää KÄPYn hallituksessa, esim. jos pohditaan yhteistyötä muiden surujärjestöjen tai Monimuotoiset perheet ry:n kanssa ja sitä miten erilaiset perheet ja surevat saavat tarvitsemiaan palveluita ja tukea yhteiskunnassa ja miten heitä kohdataan. Tunnen työkokemusteni kautta erilaisia polkuja vaikuttaa palvelujen kehittämiseen ja päätöksentekoon. Lisäksi en kaihda tehdä käytännön asioita, sillä projektitehtävissä olen tottunut tekemään kaikkea papereiden pyörittelystä projektitiimin vetämiseen. Yhdistysten hallituksissa olen ollut aiemminkin, joten hallitustoiminnan perusperiaatteet ovat tuttuja. 

Minulla on myös kouluttajakokemusta, esiintyminen tai kouluttaminen onkin suht luonnollista. Toki esiintymisten suhteen kuuntelen nykyisin suruani. Surua olen oppinut kunnioittamaan näinä vuosina ja valitsemaan tilanteita milloin toimia mitenkin. KÄPYn hallitustoiminnassa joka tapauksessa olisin ns. omieni joukossa turvallisesti ja valmis monenlaiseen toimintaan.

 

Jenni MäenpääJenni Mäenpää

Haen hallitukseen voidakseni vaikuttaa vertaisteni asioihin, saatavilla olevaan tukeen ja kriisityöhön niin KÄPY ry:ssä kuin sen ulkopuolellakin.

KÄPY ry:n tuki ja vertaistuen tarve tuli osaksi perheemme elämää joulun alla viisi vuotta sitten. Esikoispoikamme menehtyi täysin yllättäen 2.5 vuoden iässä aivoverenvuotoon. Ennen sitä päivää ei ollut minkäänlaisia merkkejä siitä, että elämämme tulee muuttumaan täysin vain yhdessä yössä. Alussa vertaisen sanoilla ”minä autan, pystyn auttamaan ja haluan auttaa sinua” oli suuri merkitys selviämisessä. Meidän perhettä tukivat suuresti myös asuinpaikkakuntamme toimiva kriisityö ja tuttu sukulaislääkäri. Heidän ansiostaan saimme apua usealta eri taholta. Muistan, että minulle tuli heti vahva tunne siitä, että me emme ole yksin ja meistä huolehditaan, vaikka me täysin romahtaisimme.

Olen toiminut kokemusasiantuntijana vuodesta 2016 lähtien. Ammattilaisia kouluttamalla olen halunnut edesauttaa sitä, että kaikilla lapsensa menettäneillä on tunne siitä, etteivät he ole yksin. Työskentelen sosiaalialalla lapsiperheiden parissa. Sitä kautta minulla on tietämystä useampien kuntien ja järjestöjen erilaisista palveluista sureville ja tuen tarpeessa oleville. Näen tärkeänä, että kaikki saavat tarvitsemaansa tukea asuinpaikasta tai selviytymiskyvyistään riippumatta. 

 

Sonja Vuorela Sonja Vuorela

Olen Sonja Vuorela kahden aikuisen lapsen äiti, joista toinen on ”tähti” lapsi. KÄPY ry:n toimintaan tulin mukaan aktiivisesti kokemusasiantuntijana, käytyäni kokemusasiantuntijakoulutuksen vuonna 2016. Sen jälkeen olen olut vuosittain 3-5 tapahtumassa kertomassa omasta lapsen kuolemasta ja siitä seuranneesta surusta ja sen muuttumisesta. Kokemusasiantuntijana toimessa parasta on, kun omat raskaat kokemukset voi käyttää muiden auttamiseksi. HUS:in uuden lastensairaalan kokemusasiantuntijaksi valmistuin joulukuussa.

Hallitustyössä luodaan linjaukset toteutettavalle toiminnalle. Hallitustyö on mielestäni samankaltaisessa vaikeassa asemassa olevien perheiden aseman helpottamista, jonka itsekin olen kokenut. Järjestön hallitustyö on minulle tuttua Kympin Lapsista, jossa en enää tulevalla kaudella ole mukana.

Hallitustyöskentelystä odotan aktiivista sitoutunutta yhteistyötä hallituksen kesken sekä KÄPY ry:n toimiston työntekijöiden kassa. Mottoni on: oikea asenne, niin asiat sujuvat.

 

Ulla DahlUlla Dahl

Olen Ulla Dahl. Olen 40v sairaanhoitaja Etelä-Pirkanmaalta. Perheeseeni kuuluu tyttö 2010, poika 2011, poika 2014 sekä enkelityttö 2013. Jouduimme tekemään geneettisen raskauden keskeytyksen syksyllä 2013 raskausviikolla 24 tytöllä ilmenneiden sisäelinpuutosten vuoksi. KÄPY ry:hyn liityin silloin syksyllä, samalla kun järjestin tyttäremme hautajaisia.

KÄPY ry:ssä olen toiminut tukihenkilönä sekä ryhmänohjaajana. Olen osallistunut perheen kanssa tuetuille lomille sekä perheviikonloppuihin.

Haluaisin KÄPYn hallitukseen kun järjestötoiminta kiinnostaa ja KÄPY on lähellä sydäntäni menetyksemme vuoksi. Olen aktiivisesti mukana myös seurakuntamme kolmessa työryhmässä.

Käpyn hallitukseen toisin näkökulman ja kokemuksen geneettisestä raskauden keskeytyksestä, siitä selviämisestä, tuesta jota kaivataan. Työskentelen tällä hetkellä saattohoito-osastolla, joten jonkinlaista näkökulmaa ja kokemusta on myös saattohoidosta sekä omaisten kohtaamisesta.

 

 

Tapahtuman sijainti