Vertaistukiviikonloppu Rautavaaralla 26.-28.5.2023

Paikka: Nuorisokeskus Metsäkartano, 73900 Rautavaara

Aika: 26.-28.5.2023 Saapuminen perjantaina klo 17.30 alkaen, ohjelma päättyy sunnuntaina klo 13 mennessä

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mukaan täällä.

Hakuaika päättyy: 15.2.2023

Kenelle tapahtuma on tarkoitettu: Lapsen kuoleman kokeneille vanhemmille ja sisaruksen menettäneille alaikäisille lapsille.

Tähän vertaistukiviikonloppuun voi tulla yksin, kaksin tai lasten kanssa perhemuodosta riippumatta. 

Tietoa ohjelmasta: Aikuisten ohjelma rakentuu keskusteluille pienryhmissä, ryhmänohjaajina toimivat lapsensa menettäneet vanhemmat. Osa pienryhmistä voi olla teemoitettuja ryhmiä, jolloin voi valita mistä teemasta haluaa keskustella.

Kouluikäisille lapsille ja nuorille järjestetään vertaistukiryhmiä, joissa käsitellään sisaruksen kuolemaa ja tunteita toiminnallisin menetelmin ammattilaisten ohjauksessa.  

Alle kouluikäisille on järjestetty lastenhoito aikuisten ohjelman ajaksi, kuitenkin niin että alle 1-vuotiaat ovat aina vanhempiensa seurassa.

Lisäksi ohjelmassa on mm. koko perheen muistohetki, saunat ja makkaranpaistoa. Ohjelmiin osallistuminen on vapaaehtoista.

Viikonlopun omavastuuhinta:

Käpy ry:n jäsenet:
Aikuiset: 30€/hlö
Lapset:
0-3v: maksutta
4-12v: 20€/hlö
13-17v: 30€/hlö

Ei-jäsenet:
Aikuiset: 50€/hlö
Lapset: 
0-3v: maksutta
4-12v: 30€/hlö
13-17v: 40€/hlö

Hinta sisältää ohjelman, majoituksen ja täysihoidon viikonlopun ajan. Jokainen vastaa itse omista matkakuluistaan.

Mikäli et ole vielä jäsen, mutta haluat liittyä voit tehdä sen täällä.

Kouluikäisten lasten tiedot:

Kaikista kouluikäisistä lapsista on täytettävä oma henkilökohtainen esitietolomakkeensa täällä. Lapset saattavat olla eri ryhmissä ja heitä ohjaavat eri ryhmänohjaajat, joten on tärkeää, että jokaisesta lapsesta kirjataan oma lomake, jossa kaikki tiedot on täydellisenä.

Osallistujien valinta:

Ensimmäistä kertaa vertaistukiviikonloppuun hakevat ovat etusijalla. Mikäli hakemuksia tulee paljon, valinnoissa otetaan huomioon aiemmat osallistumiskerrat sekä mahdollisuus käyttää muita Käpy ry:n palveluja. Kaikille hakulomakkeen lähettäneille ilmoitetaan kahden viikon kuluessa hakuajan päättymisestä, ovatko he tulleet valituiksi. Viikonloppuun valitut saavat kattavan osallistujainfon n. kolme viikkoa ennen tapahtumaa.

Vahvistaminen ja peruminen:

Jokaiselle hakulomakkeen täyttäneelle lähetetään sähköpostitse vahvistus lomakkeen perille saapumisesta hakuajan 15.2.2023 jälkeen. Mikäli et saa vahvistusta 26.2.2023 mennessä, mutta olet lähettänyt lomakkeen, ota yhteyttä toimistolle puh. 045-6524395 tai miia.turri@kapy.fi. Muistathan aina tarkistaa myös sähköpostin roskapostikansion. 

Kun saat vahvistuksen siitä, että sinut on valittu vertaistukiviikonloppuun, saat samalla tiedon siitä, mihin mennessä sinun tulee vahvistaa osallistumisesi.

Pyydetyn vahvistuksen jälkeen tulleista peruutuksista perimme omavastuuosuuden suuruisen perumismaksun, koska tapahtumapaikka perii meiltä osallistumismaksut ilmoittamamme määrän mukaisesti. Peruminen maksutta on mahdollista lääkärintodistusta vastaan.

Muuta huomioitavaa: Huomioithan, että tapahtuma on päihteetön. Tapahtumaan ei saa ottaa mukaan lemmikkieläimiä.  

Lisätietoa tapahtumasta: Vertaistukikoordinaattori Miia Turri 045 6524 395 tai miia.turri@kapy.fi

Turvallisemman tilan periaate: Haluamme edistää tilaisuuksissamme yhdenvertaisuuden toteutumista. Tämän vuoksi korostamme tilaisuuksissamme ja ryhmissämme turvallisemman tilan periaatteita. Turvallisempi tila on tarkoitettu tarjoamaan paikallaolijoille ja osallistujille tunne fyysisestä ja henkisestä turvallisuudesta. Turvallisemman tilan periaatteisiin kuuluu esim. avoimuus ja ennakkoluulottomuus, kannustavuus, tilan antaminen, osallistaminen ja puheenvuoron antaminen kaikille, kunnioitus, koskemattomuus sekä oikeus oman identiteetin itsemäärittelyyn. Lisätietoa turvallisemman tilan periaatteesta esim. täällä.

Antamasi tiedot tallennetaan KÄPY -Lapsikuolemaperheet ry: n käytössä olevaan tapahtumarekisteriin. Tietoja säilytetään kolmen kuukauden ajan, jonka jälkeen ne poistetaan.