Surujärjestöjen vertaistukiryhmä alaikäisille

Vertaistukiryhmät läheisensä menettäneille alaikäisille toteutetaan lauantaina 8.8. ja sunnuntaina 23.8. Helsingin Koskelassa klo 10-16, sekä toisen ryhmän ajankohta sovitaan yhdessä osallistuvien lasten vanhempien kanssa alkusyksyyn.  Molempiin päiviin tulee sitoutua. Muodostumassa on kaksi ryhmää, ja nyt ehtii vielä hakea mukaan!

Surujärjestöt KÄPY- Lapsikuolemaperheet ry, Suomen Nuoret Lesket ry, Huoma – Henkirikoksen uhrien läheiset ry sekä Surunauha ry järjestävät vertaistukiryhmän yhteistyössä Alli Paasikivi säätiöltä saaduilla lahjoitusvaroilla.

Ryhmään voivat hakea n. 4-17-vuotiaat lapset ja nuoret. Hakemusten pohjalta kootaan tarkoituksenmukaiset ryhmäkokoonpanot, jossa on riittävän lähi-ikäisiä osallistujia. Yhteen ryhmään otetaan enintään kahdeksan osallistujaa.
 
Vertaistukiryhmässä lapsi tai nuori saa tavata ikätovereitaan, joilta on kuollut läheinen. Ohjaajat luotsaavat käsittelemään suruun ja kuolemaan liittyviä kysymyksiä ikätasoisesti. Pienimmillä painottuvat luovat, leikinomaiset ja toiminnalliset työtavat, isommilla yhteinen juttelu nousee suurempaan rooliin. Toteutustavat valitaan kokoonpanon mukaan. Ryhmän teemoja ovat mm. oman perheen tarina ja
perhesuhteet, tunteet, muistot ja selviytymiskeinot sekä voimavarat.
 
Osallistuminen on maksutonta.
 
Ryhmään voi hakea asuinpaikasta riippumatta toimittamalla osoitteeseen kati@katikarkkainen.fi seuraavat tiedot:
– lapsen nimi
– lapsen syntymäaika
– huoltajan nimi ja puhelinnumero
– kuolleen perheenjäsenen kuolinaika ja -syy
 
Haku päättyy perjantaina 29.5.20.
Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmään mahtuu, hakujärjestys huomioidaan.
 
Ryhmien ohjaajina toimivat Kati Kärkkäinen ja Kirsi Kuusjärvi. He vastaavat myös ryhmän kokoamisesta ja osallistujien valinnasta. Haastattelut toteutetaan puhelimitse.

Lisätietoja ryhmästä voi kysyä Katilta: kati@katikarkkainen.fi tai 041-432 9898.

Tapahtuman sijainti