Vertaistukiviikonloppu Rautalammilla 11.-13.9.2020

Tervetuloa lapsikuolemaperheiden vertaistukiviikonloppuun – hae mukaan 4.8.2020 mennessä osoitteessa https://kapy.fi/syyskuu2020.

PAIKKA:Törmälän loma- ja kurssikeskus, Konnekoskentie 552, 77700 Rautalampi
Lisätietoa paikasta: http://www.tormala.fi

Vertaistukiviikonloppu on suunnattu lapsen kuoleman kokeneille vanhemmille ja heidän alaikäisille lapsilleen. Voit tulla vertaistukiviikonloppuun yksin, kaksin tai lasten kanssa perhemuodosta riippumatta.

Aikuisten ohjelma rakentuu pienryhmäkeskusteluista. Ryhmänohjaajina toimivat KÄPY ry:n koulutuksen käyneet vapaaehtoiset, jotka itsekin ovat lapsensa menettäneitä vanhempia. Lauantain iltapäivän ryhmäkeskustelussa äidit ja isät ovat omissa ryhmissään.

Kouluikäisille lapsille ja nuorille järjestetään vertaistukiryhmiä, joissa käsitellään sisaruksen kuolemaa ja tunteita toiminnallisin menetelmin ammattilaisten ohjauksessa. Alle 18-vuotiaat perheen lapset voivat osallistua vertaitukiviikonlopun ohjelmaan.

Alle kouluikäisille on järjestetty lastenhoito aikuisten ohjelman ajaksi, kuitenkin niin että alle 1-vuotiaat ovat aina vanhempiensa seurassa.
Lisäksi ohjelmassa on mm. koko perheen muistohetki, saunat ja makkaranpaistoa. Ohjelmiin osallistuminen on vapaaehtoista.

Viikonlopun omavastuumaksu on KÄPYn jäseniltä 30€/aikuinen, muilta 40€/aikuinen ja lapsilta (4-12v) aina 20€. Pakettiin kuuluu majoitus ja täysihoito koko viikonlopun ajan.

Hakeminen
Hakulomakkeeseen on tärkeä kirjata ylös kaikki tarvittava tieto. Kaikista kouluikäisistä lapsista on täytettävä oma henkilökohtainen esitietolomakkeensa erillisen linkin kautta. Lapset saattavat olla eri ryhmissä ja heitä ohjaavat eri ryhmänohjaajat, joten on tärkeää, että jokaisesta lapsesta kirjataan oma lomake, jossa kaikki tiedot on täydellisenä.

Hae mukaan osoitteessa https://kapy.fi/syyskuu2020
Lasten esitietolomake: https://kapy.fi/syyskuu2020_lapset

Osallistujien valinta
Ensimmäistä kertaa vertaistukiviikonloppuun hakevat ovat etusijalla. Joka kolmas vuosi on välivuosi aiemmin vertaistukiviikonloppuihin osallistuneille. Mikäli hakemuksia tulee paljon, valinnoissa otetaan huomioon aiemmat osallistumiskerrat sekä mahdollisuus käyttää muita KÄPY ry:n palveluja. Kaikille hakulomakkeen lähettäneille ilmoitetaan kahden viikon kuluessa hakuajan päättymisestä, ovatko he tulleet valituiksi. Viikonloppuun valitut saavat kattavan osallistujainfon noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.

Vahvistaminen ja peruminen
Kun saat vahvistuksen siitä, että sinut on valittu vertaistukiviikonloppuun, saat samalla tiedon siitä, mihin mennessä sinun tulee vahvistaa osallistumisesi. Vahvistuksen jälkeen tehdyistä peruutuksista yhdistys perii peruutusmaksuna 40€, sairaustapauksia lukuun ottamatta. Peruutusmaksulla pystymme kattamaan osan kustannuksista, jotka syntyvät, kun kurssikeskus veloittaa alkuperäisen osallistujamäärän mukaisen hinnan yhdistykseltä.

 

Tapahtuman sijainti