Muiden tahojen toimintaa

Päivitämme tälle sivulle tietoa muiden tahojen ajankohtaisista asioista.

………………………………………………………………………..

Meidän perheen loma

13.-18.10. Meidän perheen loma Liikuntakeskus Pajulahdessa, Nastolassa.
Haku 13.7. mennessä.

Tuetun loman järjestää Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry. Lomalle mahtuu mukaan 10 perhettä. Sinun ei tarvitse olla KÄPY ry:n jäsen hakeaksesi tuettua lomaa.

Meidän perheen lomat on tuettuja lomia ja tarkoitettu kouluikäisten lasten perheille. Näille lomajaksoille ovat ensisijalla lapsiperheet, mutta hakea voi myös lapsettomat pariskunnat tai yksin asuvat. Lomaohjelmassa on perheen yhteistä tekemistä, eri-ikäisille lapsille suunnattua ohjelmaa sekä lastenhoito 1-3-vuotiaille lapsille neljänä päivänä loman aikana. Loman tavoitteena on perheyhteyden vahvistuminen sekä perheen voimavarojen lisääntyminen virkistyksen, levon ja ryhmäkohtaisen ohjelman kautta. KÄPY ry pyrkii loman aikana järjestämään pari vertaishetkeä lapsensa menettäneille vanhemmille. Lomaohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus 2 hh huoneissa/perhehuoneissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajan ohjelma, allasosaston ja kuntosalin käyttö, 1-3 vuotiaiden lastenhoito (4 x 2 h).

Omavastuuosuus aikuisilta ja 17 v täyttäneiltä 20€/vrk/hlö. Alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta.

Lomaa haetaan MTLH:n kautta ja lomajärjestö myös päättää lomalle hyväksytyt.
Hakemuksesta tulee ilmetä loman kohderyhmään kuuluminen. Kertokaa siis hakemuksessa, että olette menettäneet lapsen. Lomavalinnat tehdään niiden perusteiden mukaan, jotka hakija on hakemuksellaan ilmoittanut lomatuen tarpeelleen. Mitä enemmän perusteluja, sitä paremmat mahdollisuudet saada lomatuki. Lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja/tai sosiaalisin perustein. Ensikertalaiset ovat etusijalla.

HAE MUKAAN TÄSTÄ!

Jokaisella on mahdollista hakea myös muille lomajaksoille, jotka eivät ole erityisesti KÄPY ry:lle myönnettyjä. Lomia voi katsoa lomajärjestöjen verkkosivuilta: MTLH ry, Hyvinvointilomat ry ja Solarislomat ry.

………………………………………………………………………………………..

Suomen Mielenterveysseura

Valtakunnalliset intensiiviryhmät:

Itsemurhan kautta lapsensa menettäneet pariskunnat -intensiiviryhmä

Aika:

  • 1. jakso 7.-10.2.2019
  • 2. jakso:  5.-8.9.2019

Paikka: Kyyhkylän kartano, Mikkeli

Lisätiedot
Hakulomake

Itsemurhan kautta lapsensa menettäneet vanhemmat -intensiiviryhmä

Pariskunnille on oma intensiiviryhmä. Tämä intensiiviryhmä on tarkoitettu ilman puolisoa intensiiviryhmään hakeville vanhemmille.

Aika:

  • 1.jakso 17- 20.10.2019
  • 2.jakso kevät 2020, 4 päivää

Paikka: Imatran kylpylä

Lisätiedot
Hakulomake

Suru pitää otteessaan – intensiiviryhmä

Intensiiviryhmä on suunnattu henkilöille, joiden läheinen on kuollut (itsemurha, henkirikos, onnettomuus, sairaus jne.). Tapahtuneesta on kulunut aikaa useampi vuosi (noin 5 vuotta), mutta silti suru tuntuu pitävän otteessaan. Tässä intensiiviryhmässä ei niinkään enää käsitellä läheisen kuoleman syytä, vaan etsitään keinoja, joiden avulla surun otetta voidaan hallita.

Aika: 14.-17.11.2019

Paikka: Nilsasgården, Sipoon seurakuntayhtymä

Lisätiedot
Hakulomake

Vertaistukiryhmät:

Itsemurhan kautta lapsensa menettäneet vanhemmat – vertaistukiryhmä

Aika: Ryhmä alkaa 2.9.2019 kokoontuen 15 kertaa maanantaisin klo 16.30. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään yksittäinen jatkotapaaminen.

Paikka: SOS-kriisikeskus, Länsi-Pasila / Helsinki

Lisätiedot
Hakulomake

Nuoren tai aikuisen lapsensa menettäneet – vertaistukiryhmä

Aika: Ryhmä alkaa tiistaina 27.8.2019 klo 16.30 – 18.30 ja kokoontuu 15 kertaa viikoittain. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään jatkotapaaminen.

Paikka: SOS-kriisikeskus, Länsi-Pasila, Maistraatinportti 4 A 4.krs, Helsinki

Lisätiedot
Hakulomake

Lisätietoja Mielenterveysseuran järjestämistä intensiiviryhmistä ja vertaistukiryhmistä.

……………………………………………………………………………………………

Kriisikeskus Osviitta

LASTEN SURURYHMÄ TAMPEREELLA SYKSYLLÄ 2019
Lasten vertaistuellinen sururyhmä on suunnattu vähintään 5-vuotiaille, vanhemman tai sisaruksen kuoleman kokeneille lapsille. Lasten sururyhmätoiminnassa on kyse ennaltaehkäisevästä tuesta lapsille, jotka ovat menettäneet läheisensä. Tarkoituksena on vahvistaa lapsen voimavaroja sekä tukea lasta menetyksen ja tunteiden käsittelyssä. Tapaamiset sisältävät monipuolisia toiminnallisia menetelmiä, muun muassa aiheeseen liittyviä satuja, sadutusta, piirtämistä, maalaamista, askartelua ja musiikkia.
Paikka: Kriisikeskus Osviitta, Sorinkatu 4 C, 2. krs, 33100 Tampere
Ryhmän kokoontumisajankohdat, tiistaisin klo 17-18.30:
3.9.
10.9.
17.9.
24.9.
2.10.
8.10.
15.10.
Osallistujien toivotaan sitoutuvan jokaiselle ryhmäkerralle. Haku ryhmään 11.8. mennessä, ryhmään voidaan ottaa rajallinen määrä lapsia. Toiminta on uskonnollisesti ja aatteellisesti sitoutumatonta.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Sosiaalipsykologi Mirka Virtanen, mirka.virtanen@outlook.com