Muiden tahojen toimintaa

Päivitämme tälle sivulle tietoa muiden tahojen ajankohtaisista asioista.

………………………………………………………………………………..

Tyhjän sylin tapahtumat

 • Tyhjän sylin messu la 4.5. klo 15 Helsingin Mikaelinkirkolla Kontulassa (Emännänpolku 1)
  Jumalanpalvelus lapsettomille, lapsensa menettäneille, keskenmenon kokeneille ja abortin läpikäyneille sekä heidän läheisilleen. Mahdollisuus keskustella työntekijöiden kanssa kahvi- tai teekupin äärellä.
 • Tyhjän sylin messu pe 10.5. klo 18 Simpeleen kirkossa. Ruokolahden seurakunta
 • Tyhjän sylin rukoushetki la 11.5. klo 16 Helsingin tuomiokirkon kappelissa. Rukoushetki kestää puolisen tuntia. Sen jälkeen on mahdollisuus jutusteluun kahvi/teekupposen ääressä. Kappeli sijaitsee itäisessä, Senaatintorilta katsottuna oikeanpuoleisessa paviljongissa, sisäänkäynti portaiden puolivälistä. Tilaan ei valitettavasti ole esteetöntä sisäänkäyntiä. Rukoushetki on suunnattu lapsettomuuden kivun ja lapsen menettämisen surun kanssa kamppaileville.
 • Tyhjän sylin messu la 11.5. klo 18 Vihdin kirkossa.
 • Tyhjän sylin messu la 11.5.2019 klo 16 Laukaan seurakuntatalossa. Laukaan seurakunta.

………………………………………………………………………………

DC-yhdistyksen lasten lentoretki

26.5.2019. Lentoja on kolme, ensimmäinen klo 12.00, toinen klo 13.00 ja kolmas klo 14.00.

Sisaruksensa menettäneillä lapsilla on mahdollisuus osallistua DC-yhdistyksen järjestämälle DC 3-lennolle. Osallistujia toivotaan myös muualta kuin pääkaupunkiseudulta. Tapahtumaan osallistuu myös lastenklinikoiden lapsipotilaita vanhempineen. Lennon kesto on 30 min ja kohde on Helsinki ympäristöineen. Aiemmin retki on saanut suuren suosion ja kaikki paikat ovat menneet ennätysajassa. Siksi lentoja on tänä keväänä kolme peräkkäin ja paikkoja yhteensä 57. Ensikertalaiset osallistujat ovat etusijalla.

Ilmoittautuminen 23.5.2019 mennessä DC-yhdistyksen asiaa hoitavalle jäsenelle Mikko Möltsille sähköpostilla osoitteeseen mmoltsi@welho.com tai puhelimitse numeroon 040 762 9592 klo 16–21 välisenä aikana. Osallistujatiedoiksi vanhemmasta / saattajasta ja lapsesta tarvitaan etunimi, sukunimi, lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelin ja sähköposti.

Lisätiedot päivästä!

DC-yhdistys: https://www.dc-ry.fi/

………………………………………………………………………………..

Suomen Mielenterveysseura

Valtakunnalliset intensiiviryhmät:

Itsemurhan kautta lapsensa menettäneet pariskunnat -intensiiviryhmä

Aika:

 • 1. jakso 7.-10.2.2019
 • 2. jakso:  5.-8.9.2019

Paikka: Kyyhkylän kartano, Mikkeli

Lisätiedot
Hakulomake

Itsemurhan kautta lapsensa menettäneet vanhemmat -intensiiviryhmä

Pariskunnille on oma intensiiviryhmä. Tämä intensiiviryhmä on tarkoitettu ilman puolisoa intensiiviryhmään hakeville vanhemmille.

Aika:

 • 1.jakso 17- 20.10.2019
 • 2.jakso kevät 2020, 4 päivää

Paikka: Imatran kylpylä

Lisätiedot
Hakulomake

Suru pitää otteessaan – intensiiviryhmä

Intensiiviryhmä on suunnattu henkilöille, joiden läheinen on kuollut (itsemurha, henkirikos, onnettomuus, sairaus jne.). Tapahtuneesta on kulunut aikaa useampi vuosi (noin 5 vuotta), mutta silti suru tuntuu pitävän otteessaan. Tässä intensiiviryhmässä ei niinkään enää käsitellä läheisen kuoleman syytä, vaan etsitään keinoja, joiden avulla surun otetta voidaan hallita.

Aika: 14.-17.11.2019

Paikka: Nilsasgården, Sipoon seurakuntayhtymä

Lisätiedot
Hakulomake

Vertaistukiryhmät:

Itsemurhan kautta lapsensa menettäneet vanhemmat – vertaistukiryhmä

Aika: Ryhmä alkaa 2.9.2019 kokoontuen 15 kertaa maanantaisin klo 16.30. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään yksittäinen jatkotapaaminen.

Paikka: SOS-kriisikeskus, Länsi-Pasila / Helsinki

Lisätiedot
Hakulomake

Nuoren tai aikuisen lapsensa menettäneet – vertaistukiryhmä

Aika: Ryhmä alkaa tiistaina 27.8.2019 klo 16.30 – 18.30 ja kokoontuu 15 kertaa viikoittain. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään jatkotapaaminen.

Paikka: SOS-kriisikeskus, Länsi-Pasila, Maistraatinportti 4 A 4.krs, Helsinki

Lisätiedot
Hakulomake

Lisätietoja Mielenterveysseuran järjestämistä intensiiviryhmistä ja vertaistukiryhmistä.

……………………………………………………………………………………………

Turun kriisikeskus

Lasten sururyhmä keväällä 2019
Ryhmän kokoaminen on käynnistetty

Lasten sururyhmä on koulutettujen ohjaajien vetämä vertaistukiryhmä kouluikäisille lapsille ja nuorille, joiden perheenjäsen on kuollut. Ryhmässä lasta tuetaan menetyksen läpikäymisessä sekä puhutaan kuolemasta lapsen ikäkaudelle sopivin keinoin. Luovuus ja toiminnallisuus ovat vahvasti läsnä ja ryhmässä voidaan esimerkiksi tutkia surua askartelun tai tarinoiden kertomisen avulla.

Uutena yhteistyökumppanina lasten sururyhmätoiminnassa on aloittanut Suomen Karvakaverit ry. Ryhmän kokoaminen on käynnistynyt ja seuraava ryhmä alkaa, kun keskenään sopivan ikäiset lapset on haastateltu ja valittu ryhmään.

Ryhmä kokoontuu Turun kriisikeskuksessa osoitteessa Maariankatu 6 b (3. krs). Ryhmä kokoontuu viikoittain yhteensä seitsemän kertaa. Ryhmään valitaan 4 – 6 sopivasti samanikäistä lasta. Sururyhmä on suljettu ja sinne osallistuvien toivotaan sitoutuvan jokaiselle ryhmäkerralle. Lounais-Suomen Mielenterveysseuran Feeniks-työntekijät toimivat sururyhmän yhteyshenkilöinä ja haastattelevat sururyhmään osallistuvien perheet.

Ilmoittautumiset ja lisäkyselyt: Marja-Liisa Suorlahti 044 497 3109,
marja-liisa.suorlahti@turunkriisikeskus.fi