Muiden tahojen ajankohtaisia tapahtumia

Seurakunnat

To  7.11. klo 18 Tyhjän sylin messu Viinikan kirkossa, Tampereella

Lapsettomuudesta kärsiville, lapsensa menettäneille, abortin kokeneille ja heidän läheisilleen. Mukana KÄPY ry:n vapaaehtoinen.  Järjestäjä: Tampereen Viinikan  ev.lut. seurakunta

La 9.11. klo 16 Tyhjän sylin messu Meilahden Kirkossa, Helsingissä

Lapsettomille, lapsenlapsettomille, lapsensa menettäneille, kaikille joita tyhjä syli koskettaa. Messun jälkeen tee-kahvitarjoilu seurakuntasalissa, työntekijät keskustelua varten. Järjestäjä Töölön seurakunta.

Su 24.11. klo 18. Tyhjän sylin messu Rovaniemen kirkossa

Messuun kutsutaan erityisesti lapsettomuuden, keskenmenon, raskauden keskeytyksen, kuolleen lapsen syntymän tai lapsen kuoleman kokeneita. Messussa on hiljentymistä ja rukousta. Jokainen voi halutessaan sytyttää rukouskynttilän ja osallistua ehtoolliselle.

Ti 14.1. alkaen keskusteluryhmä pienen lapsen menettäneille Kokkolassa

Ryhmä kokoontuu 6 kertaa Kokkola seurakuntayhtymän Salongissa. Ryhmää ohjaa sairaalapastori Anne Peltomaa. Ilmoittautuminen 8.1 mennessä Anne Peltomaa 050 3147 454 anne.peltomaa@soite.fi

Muita tapahtumia

Su 17.11. Itsemurhan tehneiden muistopäivä

Tilaisuuksia ympäri Suomea, ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Lämpimästi tervetuloa! Katso tapahtumapaikkakunnat: surunauha.net

Tapahtumalla kunnioitetaan itsemurhan kautta kuolleiden muistoa ja pyritään tuomaan lohtua läheisensä menettäneille. Suomessa itsemurhan kautta kuoli 824 ihmistä vuonna 2017. Keskimäärin itsemurhia tehdään kaksi päivässä. Kaikki menehtyneet ovat jollekin läheisiä: äitejä, isiä, lapsia, lapsenlapsia, sisaruksia, puolisoja, rakastettuja, ystäviä tai muita läheisiä. Tapahtuma on lähtöisin Mielenterveyden keskusliitosta vuodelta 1992. Surunauha on ollut mukana tapahtumia järjestämässä vuodesta 1998 lähtien. Nykyisin Kynttilätapahtumia järjestetään kymmenillä paikkakunnilla.

Ke 27.11.2019 klo 17.30-19.30 Suruista suurin -ilta lapsensa menettäneille  Aureliassa, Aurakatu 18, 20100 Turku

Miten oma elämä voi jatkua menetyksestä huolimatta? Illan aikana kuulemme kokemuksia elämästä lapsen menetyksen jälkeen. Tilaisuudessa saat myös tietoa Turun seudulla järjestettävästä ammatillisesta avusta ja vertaistuesta läheisen menettäneille.

Ilta on tarkoitettu lapsen menettäneille vanhemmille, isovanhemmille ja aikuisille sisaruksille. Kuolemasta on voinut kulua vasta vähän aikaa tai jo useita vuosia. Tapahtumaan ovat tervetulleita niin syntymättömän tai pienen kuin aikuisenkin lapsen menettäneet.

Tilaisuuden järjestävät: Lounais-Suomen Mielenterveysseuran Feeniks-työ, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Turun Kaupunkilähetys ry/ Senioripysäkki, KÄPY – lapsikuolemaperheet ry.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.