Ajankohtaisia tapahtumia KÄPY ry:n vapaaehtoisille

________________________________________________________

Tukihenkilö- ja ryhmänohjaajakoulutus

2.-3.2.2019 Ahvenlammen leirikeskus, Mäntsälä

Ilmoittaudu mukaan 31.12. mennessä tällä lomakkeella.

Voit hakea tukihenkilökoulutukseemme, jos omasta menetyksestäsi on kulunut vähintään vuosi ja koet olevasi valmis tukemaan toista saman kokenutta. Kuuntelet ja kuljet vierellä.

Tukihenkilöitä tarvitsemme monenlaisilla menetystaustoilla. Toivomme tukihenkilökoulutukseen myös kuopiolaisia, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan vertaisena sairaalan ensitukiryhmäistuntoihin Kuopiossa. Ensitukiryhmäistuntoja tarjotaan kohtukuoleman kokeneille/ pienen vauvansa menettäneille perheille sairaalan toimesta ja istunnon vetämisestä vastaavat sairaalan työntekijät.

Vertaisen rooli on kertoa olemassa olevasta vertaistuesta. Voit kysyä lisää ETRI-toiminnasta Mirkalta toimistoltamme 045-652 4395.

Ryhmänohjaajakoulutuksen käymällä voit tukea surevia paikallisessa, säännöllisesti kokoontuvassa avoimessa vertaistukiryhmässä tai osallistua ohjaamaan vertaisryhmiä eri tapahtumissa.

Vapaaehtoisia ryhmänohjaajia tarvitaan valtakunnallisesti mutta erityistarve on tällä hetkellä Joensuun, Lahden, Lempäälän ja Kuopion alueilla.

Vapaaehtoisena vertaistukijana voit toimia omista lähtökohdistasi ja me KÄPYssä autamme ja tuemme sinua tehtävässäsi.

________________________________________________________________

Lasten sururyhmien ohjaajakoulutus

9.-10.2.2019 Kiponniemen leiri- ja kurssikeskus, Jyväskylä.

Suuren kiinnostuksen saavuttaneeseen koulutukseen voi ilmoittautua vielä jonopaikoille joulukuun ajan. Viikonlopun aikana kouluttaudutaan lasten sururyhmien ohjaajaksi. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin, ja haastattelemme hakijat. Tähän koulutukseen voimme ottaa vain rajallisen määrän hakijoita. Tarkempi ohjelma lähetetään koulutukseen hyväksytyille hyvissä ajoin ennen viikonloppua. Koulutuksen käyneet saavat valmiudet ohjata lasten vertaissururyhmiä ja oppivat erilaisia toiminnallisia menetelmiä, joita lastenryhmissä voi käyttää. Voit ilmoittautua jonopaikalle tällä lomakkeella.

Tervetuloa kouluttautumaan lasten sururyhmien ohjaajaksi! Koulutuksen käyneet saavat valmiudet ohjata lasten vertaissururyhmiä ja oppivat erilaisia toiminnallisia menetelmiä, joita lastenryhmissä voi käyttää. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin ja haastattelemme hakijat. Tähän koulutukseen voimme ottaa vain rajallisen määrän hakijoita. Tarkempi ohjelma lähetetään koulutukseen hyväksytyille hyvissä ajoin ennen viikonloppua.

Paikka: Kiponniemen leiri- ja kurssikeskus, Jyväskylä. Osoite:Kiponniementie 84 41940 Vesanka. (n 20 km Jyväskylästä)

Viikonloppu alkaa lauantaina noin klo 10.00 ja päättyy sunnuntaina noin klo 15.00. Kouluttajana Anne Laimio.

Omavastuuosuus koulutuksesta KÄPY ry:n jäsenille 40 € ja muille 100€. Voit sopia oman yhdistyksesi kanssa omavastuun maksamisjärjestelyistä.
Tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille ennen viikonloppua. Majoitus pääsääntöisesti kahden hengen huoneissa ja täysihoito tarjotaan koko viikonlopun ajan.