Muiden tahojen toimintaa

Päivitämme tälle sivulle tietoa muiden tahojen ajankohtaisista asioista.

Yhdessä enemmän loma / Hyvinvointilomat

Lapsenlapsensa menettäneille isovanhemmille järjestetään Yhdessä enemmän -tuettu loma kevättalvella 11.-16.3. 2019. Kyseessä on Hyvinvointilomat ry:n järjestämä tuettu loma, joka toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön Veikkausvoittovaroista myöntämällä avustuksella. Siitä syystä loman omavastuuosuus on pieni.

Kyseessä on loma, ei vertaistukiviikko. Lomapaikan lomaohjaaja luo viikko-ohjelman, mutta lomaohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista. Lomalle hakeminen tai loman saaminen ei edellytä KÄPY ry:n jäsenyyttä. Tuetun loman aikana pyritään järjestämään tapaaminen Käpyn isovanhempien kesken, mutta loma ei ole varsinainen vertaistuellinen loma, vaan painottuu omaan lepoon ja virkistäytymiseen.

Hyvinvointilomat ry valitsee lomalle osallistujat. Tuetut lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein ensikertalaisuus huomioiden. Lomalle hakeminen tai loman saaminen ei edellytä KÄPY ry:n jäsenyyttä.

Täysihoitolomaan sisältyy:
-viisi täysihoitovuorokautta
-aamiainen, lounas ja päivällinen
-majoitus jaetuissa kahden hengen huoneissa
-yhteistä ohjattua ohjelmaa kaksi kertaa päivässä paitsi tulo- ja lähtöpäivänä

Loman omavastuuosuus 20€/vrk/hlö eli yhteensä 100 €/hlö. Hyvinvointilomat lähettää lomalle valituille kutsun ja laskun.

Hae mukaan 16.12.2018 mennessä tällä lomakkeella!

Pariskunnat täyttävät yhden hakemuksen.

……………………………………………………………………………………..

Meidän perheen lomat / Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry

MTLH:n Meidän perheen loma heinäkuussa 2019 Kuortaneella. Hakuaika on alkanut!

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry järjestää tuetun loman lapsensa menettäneille perheille. Mukaan mahtuu 10 perhettä. Sinun ei tarvitse olla KÄPY ry:n jäsen hakeaksesi tuettua lomaa.
Aika: 7.7.-12.7.2019
Paikka: Kuortaneen urheiluopisto, Opistotie 163100 KUORTANE
Lomaan sisältyy täysihoito: majoitus 2 hh huoneissa/perhehuoneissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajan ohjelma, allasosaston ja kuntosalin käyttö, 1-3 vuotiaiden lastenhoito (4 x 2 h)
Omavastuuosuus aikuisilta 20€/vrk. Alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta.
Lomaa haetaan MTLH:n kautta ja lomajärjestö myös päättää lomalle hyväksytyt. Hakemuksesta tulee ilmetä loman kohderyhmään kuuluminen. Kertokaa siis hakemuksessa, että olette menettäneet lapsen.
Lomavalinnat tehdään niiden perusteiden mukaan, jotka hakija on hakemuksellaan ilmoittanut lomatuen tarpeelleen. Mitä enemmän perusteluja, sitä paremmat mahdollisuudet saada lomatuki! Lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja/tai sosiaalisin perustein. Ensikertalaiset ovat etusijalla. Avo-/aviopuolisot täyttävät yhteisen hakemuksen, jos lomatukea haetaan samalle lomalle.

Hae mukaan 7.4. 2019 mennessä tällä lomakkeella!

Tämän vuoden toinen Meidän perheen loma järjestetään 13.-18.10. Liikuntakeskus Pajulahdessa, Nastolassa. Myös sinne voi jo hakea. Hakuaikaa on 13.7. asti. Hakulomake.

………………………………………………………………………………..

Ev. lut. seurakunnat

Lapsensa menettäneiden messu
6. 12. kello 14 Törnävän kirkossa
Messun on suunnitellut teologiopiskelija, KÄPY ry:n vertaisryhmänohjaaja ja tukihenkilö Miia Raninen, jonka oma tytär Kerttu on menehtynyt kahdeksan vuotta sitten. Miian lisäksi mukana messussa on pastori Sanna Ålander sekä Kertun isoveli Ilari, joka esittää tilaisuudessa viulukappaleen. Messun aikana kaikilla on mahdollisuus sytyttää tuohus menetetyn lapsen muistoksi.

Messun jälkeen voi halutessaan jäädä yhdessä kirkkokahveille sekä keskustelemaan Miian ja seurakunnan muiden työntekijöiden kanssa. Mukana on myös KÄPY ry:n vertaisohjaaja Kati Mutikainen.

………………………………………………………………………………..

Suomen Mielenterveysseura

Valtakunnalliset intensiiviryhmät:

Itsemurhan kautta lapsensa menettäneet pariskunnat
– intensiiviryhmä

Aika:

  • 1. jakso 7.-10.2.2019
  • 2. jakso:  5.-8.9.2019

Paikka: Kyyhkylän kartano, Mikkeli

Lisätiedot