KÄPY ry:n lasten ja nuorten vertaistukiryhmät

Haku vuoden 2018 lasten ryhmiin ja nuorten vertaistukiviikonloppuun on käynnissä

KÄPY ry:n LASTEN VERTAISTUKIRYHMÄ HELSINGISSÄ

Vertaistukiryhmässä on mahdollisuus käsitellä sisaruksen kuoleman ja surun herättämiä tunteita ja ajatuksia ikätasoisesti. Ryhmän teemoja ovat mm. oman perheen tarina ja perhesuhteet, muistot, tunteet, selviytymiskeinot ja voimavarat. Ryhmässä menetystä käsitellään lapsille soveltuvin luovin ja toiminnallisin tavoin turvallisessa ilmapiirissä. Menetyksen ajankohdalla ei ole väliä − siitä voi olla kulunut pitkäkin aika. Ryhmään otetaan noin kuusi osallistujaa, ja toiminta on uskonnollisesti ja aatteellisesti sitoutumatonta. Lasten ryhmiin voivat hakea 5-vuotiaat ja sitä vanhemmat lapset. Vertaisryhmässä lapsikokoonpano pysyy samana ryhmäkertojen ajan. Osallistuvien toivotaan sitoutuvan jokaiselle ryhmäkerralle.

Lasten ryhmä kestää 5 kertaa ja se toteutetaan Helsingin Oulunkylässä. Ryhmä kokoontuu klo 17.15-19.30 seuraavasti:
ma 26.3.
ke 4.4.
ke 11.4.
ke 18.4.
to 26.4.

Kevään ryhmä on täynnä. Syyskaudelle 2018 suunnitellaan uutta lasten ryhmää Helsinkiin. Syksyn ryhmään voi jo hakea, lisätietoja ja ilmoittautumiset: Sosiaalipsykologi Kati Kärkkäinen kati@katikarkkainen.fi, 041-432 9898.

KÄPY ry:n NUORTEN JA NUORTEN AIKUISTEN VERTAISTUKIVIIKONLOPPU JYVÄSKYLÄSSÄ 2.-4.11.2018

Nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu vertaisviikonloppu toteutetaan Kiponniemen leirikeskuksessa Jyväskylässä marraskuussa 2018. Viikonloppu on tarkoitettu n. 16-22-vuotiaille sisaruksensa menettäneille. Menetystä käsitellään ohjatuin keskusteluin, ja osallistujien niin halutessa käytetään muitakin työtapoja. Osallistujat ovat täysihoidossa, majoittuminen on järjestetty kahden hengen huoneissa. Osallistujat vastaavat vain matkakuluista itse. Viikonloppu toteutuu, mikäli ilmoittautuneita tulee riittävästi.

Ota matalalla kynnyksellä yhteyttä, jos mietit, sopisiko lasten/ nuorten vertaistukiryhmä tai -viikonloppu omaan tilanteeseen.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Sosiaalipsykologi Kati Kärkkäinen kati@katikarkkainen.fi, 041-432 9898

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Katso myös KÄPYn sivuilta: Muiden tahojen toimintaa ja ajankohtaisia asioita.  Sieltä löydät mahdolliset muiden tahojen järjestämät lasten alkavat vertaistukiryhmät.